Houtbehandeling
Houtbescherming op natuurlijke basis.
Zeep, Impregneer en Olie voor de eindafwerking.
Bankirai Olie De Cokerije

Bankirai Olie De Cokerije

€30.25
Hoeveelheid:

De meest hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Onze Bankirai Olie wordt, net als onze andere producten, gekenmerkt door:

Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.
Minder dan 20% oplosmiddelen (andere Bankirai Olie bevat vaak 70% of meer oplosmiddelen!)
Laag verbruik tot 20 vierkante meter per liter *).
Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bankirai Olie nodig.

Het aanbrengen van een olieproduct heeft voornamelijk tot doel om het indringen van water in het hout en daarmee het rotten daarvan te voorkomen. Omdat Bankirai langzaam droogt en dit veelal nat of toch erg vochtig wordt verwerkt, verdient het dan ook aanbeveling om waar mogelijk te wachten met het aanbrengen van een oliebescherming tot het hout volledig droog is. U verbetert daarmee de impregnatie van het hout en daarmee de uiteindelijke bescherming er van. Wordt de olie te vroeg aangebracht dan kan deze onvoldoende intrekken waardoor zoals gezegd een slechtere bescherming verkregen zal worden. Bovendien wordt dan het nog in het hout aanwezige water als het ware opgesloten waardoor het drogen nog veel langer zal duren. Een indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout is de vergrijzing; zodra het hout begint te vergrijzen is het redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout eerst te voorzien van een laag Impregneerolie.

Bezoek

Toch liever de meubelen in het echt bekijken?
Ook dat kan, neem contact op voor het maken van een afspraak. Wij hebben een ruim assortiment op voorraad.

Verzendkosten

Per productgroep hanteren wij heldere verzendkosten. Alle Tafels, Banken en Lampen bezorgen wij met eigen vervoer. Wij nemen van te voren contact op voor het maken van een bezorgafspraak.

Niet gevonden?

Bent u op zoek naar een afwijkende maat, andere kleur of afwerking? Alle meubels maken wij op maat en naar uw wens, dus neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden!

Materialen

De meerpalen zijn gemaakt van zeer harde houtsoorten zoals Azobe, Basralocus en Eiken. Door hergebruik van deze materialen maken wij duurzame meubelen en maakt het elk meubel wat wij maken uniek.